SOCCER ACE FC MALAYSIA
Maklumat berkenaan SAFC

SOCCER ACE FOOTBALL CLUB (reg no. 8688/2017)

Kelab Bolasepak Soccer Ace ( SAFC ) merupakan sebuah kelab & akademi yang melaksanakan program pembangunan bolasepak akar umbi pemain bermula usia daripada 6 tahun hingga 17 tahun di sekitar Lembah Klang sejak 2017.


Kelab SAFC telah didaftarkan sebagai badan sukan di bawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997.

- No. Pendaftaran Pesuruhjaya Sukan Malaysia Kelab Bolasepak Soccer Ace: 8688/2017, dan alamat kelab = No 9, Jalan Paya Lebar Tiga 27/10C, Laman Seri, 40400, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Alamat Email Rasmi Kelab: admin [at] socceracefc [dot] com

Facebook Rasmi Kelab: soccer ace fc

Facebook Rasmi Kuzairy Abu Bakar: kuzairy soccer ace

[ BERITA-BERITA TAHUN 2018 ]

TRIP KE PHUKET 2018

Keratan akhbar KOSMO pada 7 September 2018

 

 

 

 

 

 

[ BERITA KOSMO ]

Soccer Ace FC mengorak langkah ke pentas antarabangsa

10 Ogos 2018 3:00 AM - Kosmo Online / Sukan /

Gambar di atas: MUHAMMAD FAUZI (belakang, kemeja-T biru) menyerahkan tajaan kepada Kuzairy berupa pek sacet 100Plus Active untuk skuad SoccerAce yang akan menyertai Phuket 7s International Tournament di Thailand hujung minggu ini.

PASUKAN - SoccerAce FC (SAFC), akademi bola sepak yang kurang dua tahun ditubuhkan mengorak langkah ke peringkat antarabangsa apabila bakal bertandang ke Phuket, Thailand untuk menyertai Phuket 7s International Tournament hujung ming­gu ini.

Satu-satunya kelab dari Malaysia yang dijemput menyertai Pluk Panya Cup di Mden Academy, Grand Arena, Boat Plaza, Phuket itu bakal bertarung dengan wakil dari Singapura, Indonesia, Brunei dan tuan rumah, Thailand.

Pengasas kelab merangkap Ketua Jurulatih SAFC, Kuzairy Abu Bakar berkata, pihaknya amat terharu dengan jemputan itu dan berharap para pemain dapat menggunakan pengalaman pertama bertanding di luar Malaysia sebaik mungkin selain mencipta kejutan.

Tampil sebagai juara bawah 12 tahun (B-12) Division 2 Liga 1MCC 2018 diharap mampu melonjakkan semangat kepada para pemain untuk menjulang nama Malaysia di pentas antarabangsa.

“Seramai 35 pemain B-10 dan B-12 akan memikul tanggungjawab ini,” katanya selepas menerima sumbangan berupa pek sacet 100Plus Active dari Pengurus Acara dan Tajaan, F&N Beverages Marketing Sdn. Bhd, Muhammad Fauzi Ahmad di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Menurut Kuzairy, kelab yang mempunyai lebih 700 pelatih di 12 pusat latihan di Lembah Klang itu beroperasi sepenuhnya hasil sumbangan ibu bapa.

“Pihak-pihak yang berminat sama ada individu atau sektor swasta untuk menaja kelab yang semakin digeruni ini boleh berhubung dengan saya di talian 012-259 2950 atau Lee 012-283 2612,” katanya.

Dalam pada itu, Muhammad Fauzi berkata, sumbangan pek sacet 100Plus Active tersebut memudahkan para pemain dan jurulatih menikmati 100Plus semasa bertanding di Phuket nanti.

“Memang 100Plus boleh didapati di Thailand tetapi kami menyediakan perisa yang sesuai untuk citarasa rakyat Malaysia.

“Ia sangat mudah dibawa dan disediakan. Cuma campurkan serbuk campuran 100Plus Active ke dalam 220 mililiter air minuman. Kami berharap sumbangan ini dapat memberi keselesaan kepada para pemain dan jurulatih.

“Kami juga berharap Soccer Ace dapat menunjukkan mutu permainan yang baik selain menaikkan nama Malaysia di persada antarabangsa,” katanya.

FRIENDLY MELAKA 2018

SKUAD U-8

 

SKUAD U-10

 

SKUAD U-11 ( pelapis Skuad 1MCC untuk Tahun 2019 )

[ TOP MENU ]

#KELAB #BOLASEPAK #SOCCER #ACE #FOOTBALL #CLUB

#SoccerAce #FC
#SoccerAceFC
#SAFC #AllInTheFamily